UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Для мене це вже історія": начальник Нацполіції Харкова йде у відставку

Посаду він обіймав протягом останніх дев'яти місяців. 

Начальник ГУ Нацполіції Харкова полковник Андрій Рубель подав у відставку. Про це він заявив на своїй сторінці в Фейсбук.

"Прийшов час рухатися далі. Майже 9 місяців напруженої і результативної роботи з харківськими поліцейськими — для мене це вже історія", — написав Рубель.

Рубеля на посаду очільника Нацполіції призначили у грудні 2020 року. З 2005 року він обіймав ряд різних посад у столиці та у Київській області, в ГУБОЗ МВС України, Департаментах карного розшуку, внутрішньої безпеки. Також Рубель очолював Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, керував роботою поліції Закарпатської області. 

Читайте також: Монастирський представив Нацполіції Києва нового очільника та озвучив основні завдання

Нагадаємо, ГУ Нацполіції Києва 11 серпня очолив Іван Вигівський. На цій посаді він замінить Андрій Крищенка, який вранці того ж дня написав заяву про відставку.

Джерела ZN.UA переконують, що позитивну роль у рішенні про призначення Вигівського відіграв заступник глави ОП Олег Татаров.

Івану Вигівському 41 рік. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського райвідділу міліції. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

З 2015 по 2016 рік очолював Очаківський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області. З 2016 обіймав посаду заступника начальника Головного управління — начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області. 14 лютого 2020 року призначений на посаду начальника поліції Полтавської області.